Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er et emne lige så omdiskuteret som det er spændende: Bør børn og teenagers modtage mobiltelefoner som gave, eller er det et onde der skal holdes væk fra unge sjæle så lang tid som muligt.

Dette vil blive undersøgt nærmere i denne artikel, vis fokus er hvorvidt du som ven, familiemedlem eller forældre skal anskaffe en fed ny mobil og et lækkert abonnement til den unge sjæl i familien der har fødselsdag og som muligvis kunne nyde godt af sin første mobiltelefon.

Fordele og ulemper ved at eje en mobil

Ulemperne ved at eje en mobil som barn eller ung teenager er vel for mange selvindlysende.

Kort tid efter mobilen er pakket ud af gaveæsken, vil en helt ny verden af internet-sjov, venner og spil åbne sig som en syret digital version af skabet til Narnia. Det er da også en mærkværdig og nærmest endeløs verden de unge bliver kastet ud i.

Det kræves derfor også at man som den voksne har disciplin til at opretkolde nye regler omkring den fancy gave som den unge person er blevet givet. Der kan opstå mange problematiske scenarier, hvor du som voksen i forholdet er nødt til at træde ind i henhold til mobil forbruget – ikke dataplanen, den kommer senere, men derimod hvorvidt det er OK at blive oppe til kl.4 om morgenen på mobilen og tjekke Facebook

Der er dog også en lang række yderst betydelige fordele ved en mobil til børn & teenagers: Særligt ”altid i kontakt” aspektet er yderst tillokkende. Med en mobil i lommen har dit barn eller din teenager altid mulighed for at komme i kontakt, hvad enten det er fordi de ikke nåede bussen hjem fra skole eller fordi de er til fest og stemningen er ved at blive ubehagelig. En mobil kan være en stor metaforisk redningsvest i mange situationer.

Prisen er vigtig!

Det er let i al gaveræset at glemme en vigtig detalje – Hvad der sker efter du har sat dig for at købe en mobil til de unge. Om dette udtaler Mobilpriser.dk følgende:

”Midt i debatten er det tit let at glemme alt om aktuelle priser og tilbud på mobiltelefoner, der anbefales til børn og teenagers. Efter vores opfattelse bør børn og teenagers skærmes fra de sociale medier og 1000Vis af Apps, der logger børns internetadfærd. Hvis du imidlertid insisterer på at dit barn skal have en mobil, så bør du i det mindste sikre dig, at prisen og tilbuddet er blandt de bedste”, Steen Jørgensen, Mobilpriser.dk.

For blandt alle vores snakke om ”skal eller skal ikke”, glemmer mange forældre og familievenner den vigtige samtale om noget alle børn og teenager bør lære – tings værdi!

Skal dit barn have en mobil, kan det være en ide at give dem mobilen og dernæst involverer dem i jagten på et godt abonnement, der passer til netop deres forbrug. Dette kan sikre at den unge forstår tingenes værdi – eks. at data altså ikke er gratis, men koster noget og hvor mange timer de kan snakke med den bedste veninde inden det koster mere end et helt måltid på McD.