Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En graviditet kan være dejlig nem eller mere besværlig. Nogle mærker mange ubehagelige følger som f.eks. opkast igennem hele graviditeten, imens andre igen slipper meget nemt igennem den. Der er dog heldigvis nogle ting, man selv kan gøre for at sikre en sund graviditet. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du får en sund graviditet.

Skab tryghed med graviditetsscanninger

En graviditet er for mange forbundet med mange bekymringer og tankemylder – og det handler ofte om babyens sundhed og fremskridt. Der behøver dog ikke bruges en masse tid på bekymringer, når du kan få vished omkring din babys sundhed og vækst. Det kan du ved løbende at få foretaget graviditetsscanninger, som kan give dig et indblik i din babys trivsel. Det kan være alt fra en tidlig tryghedsscanning, så du kan få vished tidligt i forløbet – til en 3D/4D-scanning, som giver dig fantastiske billeder og videosekvenser af din baby og et grundigt indblik i babyens vækst. Vi anbefaler denne nye scanningsklinik i Hjørring, som tilbyder et hav af forskellige scanninger til Danmarks billigste priser.

Husk gode mellemmåltider

Din kost er også din babys kost, så det er altså vigtigere end nogensinde, at du spiser sundt. Det kan du bl.a. gøre ved at proviantere med sunde snacks i løbet af dagen, så du ikke ender med en tur forbi den lokale bager om eftermiddagen. Gode mellemmåltider er bl.a. mandler, rosiner, yoghurt med mysli eller rugkiks. Det mætter godt, så du ikke føler dig sulten – og så er det også sundt får både dig og din lille baby.

Husk pauser og middagslur

Når du er gravid, har du brug for ekstra energi og styrke til både dig selv og dit barn. Det er derfor meget vigtigt, at du ikke overanstrenger dig selv – både i forhold til antallet og kvaliteten af opgaverne. Husk at hold pauser i løbet af dagen og tag gerne en morfar på sofaen. Det kan også hjælpe dig med at forebygge alt for hævede fødder og ben sidst på dagen.

Dyrk motion

Motion er sundt – uanset om du er gravid eller ej. Det er derfor meget vigtigt at du husker at bevæge dig, især når du slæder rundt på nogle ekstra kilo. Det kan være en rask gåtur et par gange om ugen, graviditetsyoga eller noget helt tredje, så du får rørt dig i løbet af ugen.

Brug rene cremer og makeup

I løbet af din graviditet bør du være ekstra opmærksom på de skønhedsprodukter, du benytter dig af. Det er nemlig en cocktail-effekt af de forskellige ingredienser, der kan være problematisk for babys sundhed. Det er derfor meget vigtigt at du går efter svanemærkede produkter eller produkter mærket med blomsten, så du er sikker på, at dine produkter ikke er skadelige på nogen som helst måde.