Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er helt almindeligt at være ordblind, men det gør det ikke mindre træls eller frustrerende. Det er ikke blot svært for det barn, der sidder i det. Du som forælder kan nemlig også have svært ved at finde ud af, hvordan du skal agere og hjælpe.

Tal med dit ordblinde barn

Når du som barn er ordblind, er det ikke sikkert, at du forstår, hvorfor du har sværere ved at læse eller skrive end de andre. Derfor er det en god idé at snakke en hel masse om det derhjemme. Det er specielt vigtigt at få på plads, at der intet er galt med at være ordblind.

Dit barn skal forstå, at der ikke er noget galt med ham eller hende. Ordblindhed er blot noget, der gør, at det er lidt mere vanskeligt at læse og skrive. Du som forælder kan spørge ind til, hvad der går igennem dit barns hoved. Når der bliver talt om det, der er svært, er det også lettere at arbejde med.

Find ekstra ordblindeundervisning

Når dit barn er ordblind, tager det lidt ekstra tid at lære bestemte ting. Derfor er det en stor fordel at få ekstra ordblindeundervisning. Det er nemlig en rigtig god måde at forbedre sine læsefærdigheder på.

Når dit barn kommer til ordblindeundervisning, bliver der brugt nogle helt andre metoder end i en almindelig folkeskole. De ved, hvordan de griber det an på den bedste måde. Lær at læse med ordblindeundervisning i bl.a. Aarhus og København.

Få dit barn til at acceptere sin ordblindhed

Det kan være helt vildt frustrerende at være ordblind, så det er også rigtig svært at acceptere. Dog kan du være med til at få dit barn til at acceptere, at han eller hun er ordblind. Når først det bliver accepteret af den ordblinde selv, bliver det også nemmere at være i.