Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I august måned tager mange børn springet fra børnehave til skole. Når den længe ventede dag oprinder, er det vigtigt, at de kommer af sted med den rigtige skoletaske på ryggen. Der findes et kæmpe udvalg af skoletasker i forskellige modeller og størrelser, og det kan være svært at vide, hvilken der er den helt rigtige for dit barn. Der er dog et par tommelfingerregler, som man kan følge for at vælge rigtigt.

Motiv

Når man skal vælge en skoletaske til sit barn, må motivet ikke være det afgørende. Tasker med Spiderman eller Elsa og Anna på er meget populære hos de små, men er på den lange bane ikke nødvendigvis et godt valg, da de ikke altid er af den bedste kvalitet.

Pasform og komfort

Tasken bør vælges ud fra dens pasform og komfort. Det er vigtigt, at den sidder korrekt og er den rigtige størrelse. Den må ikke være bredere end barnets ryg, ligesom den skal kunne justeres, så bunden ikke sidder under halebenet, men på lænden. Derudover er det en fordel, hvis tasken har både bryst- og hofterem, så den sidder tæt ind til ryggen. En skuldertaske med kun én strop kan belaste ryggen unødigt, så det anbefales at vælge en rygsæk i stedet. For at sikre ekstra god komfort, kan I vælge en taske, der har polstrede skulderstroppe.

Vægt

Taskens vægt bør også spille en afgørende rolle. I løbet af skoleårene skal tasken fyldes med bøger, penalhuse, madpakker, vandflasker og gymnastiktøj. Derfor er det vigtigt at tasken i sig selv ikke er for tung. Jo lettere tasken er, jo mindre belaster den barnets ryg.

Kvalitet

Alt i alt er det vigtigt, at valget falder på en skoletaske i god kvalitet. Dermed sikrer du dit barns komfort og giver dem dermed den bedst mulige start på skoletiden.