Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi forbrugere tager hver dag nogle valg, når vi handler. Skal det være billigt? Skal det være økologisk? Skal det være bæredygtigt? Vores valg har rent faktisk en indvirkning på miljø og klima, selvom det kan virke meget abstrakt, når vi står med et produkt i hånden eller shopper på nettet.  

Økologisk og bæredygtigt tøj skåner jordkloden for forurening

Jordkloden lægger ‘krop’ til, hver gang der produceres et stykke tøj: vandforbrug, CO2-udledning, kemikalier, affald og spildprodukt… Vi forbruger af jordklodens ressourcer, samtidig med at vi forurener den. De mennesker, der er ansat i den store tekstilindustri i udviklingslandene, er groft underbetalt. Ydermere forventes vores forbrug af tøj og sko at stige med 63% fra 2015 til 2030. Der er altså flere grunde til at stille krav til tøjindustrien, men også til forbrugerne. Vi har alle et ansvar for at gøre både produktionen og forbruget lidt mere bæredygtigt – og der findes heldigvis mange gode, bæredygtige alternativer. 

Overvej det økologiske og bæredygtige alternativ, når du shopper til dit barn

Børn propper legetøj, bamser og tøj i munden, og når man tænker på, hvad der kan gemme sig af kemikalier i konventionelt produceret tøj og legetøj, så giver det al mulig mening at skifte dette ud. Vidste du f.eks., at tøj, der ikke er økologisk produceret, skal vaskes op til 10 gange før kemikalierne er skyllet ud af tøjet? Det er en skræmmende tanke, at de kemikalier havner i munden på din baby. Små skridt på vejen tæller også, så start med at kig på dine indkøb til din baby eller dit barn. Purløg & Persille har et bredt udvalg af bæredygtig og økologisk mode, udstyr til baby og barn, økologisk ventetøj og økologisk ammevenligt tøj. Du kan finde alle de gode alternativer og læse mere om de økologiske og bæredygtige mærker på deres hjemmeside.

Gravide og ammende: Vælg økologisk tøj

Hvis du er gravid eller ammende, tænker du nok allerede lidt mere over, hvad du putter i munden. Og det er også en god idé at kigge på dit valg af tøj, som befinder sig tæt på din hud eller din baby. Du behøver ikke rydde bankkontoen og skifte hele din garderobe på én gang. Men overvej dine fremtidige køb nøje, især med det tøj, du kommer til at bruge allermest som gravid og kommende mor.