Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når børn når den alder, hvor de både kan gå og løbe, så er de nogen af de mest aktive personer på denne jord, de bruger nemlig alt deres energi på at løbe rundt og lege alene og med hinanden. Dette gør de selvfølgelig fordi, at de synes det er sjovt. Men efter at computere, smartphones og tablets er blevet allemandseje, så er der også mange mindre børn som har disse gadgets, og der er desværre mange mindre børn som hellere vil sidde med deres tablets end de vil lege udenfor. Dette er en kedelig udvikling, da det er meget vigtigt, at børn får brugt meget energi i løbet af dagen. Det er derfor ens ansvar som forældre at sørge for, at ens barn ikke bare sidder og kigger ind i en skærm.

Vær aktiv selv og sit et godt eksempel

Selvom barnet måske ikke altid gør hvad forældrene siger, så er det altså fra forældrene at barnet får allermest indflydelse, og derfor vil det have en betydning på barnets vaner, hvis forældrene også træner. Dette gør det også muligt for forældrene at inkluderer barnet i træningen, så det kan blive en familieting. Find inspiration til træningen her. Det er dog vigtigt at nævne, at det ikke er sundt for børn at vægttræne inden, de når en alder hvor kroppen ikke udvikler sig så hurtigt.

Sæt begrænsninger på barnets skærmforbrug

Denne metode er nok ikke helt ny, og de fleste kan også huske den gang hvor de dagligt fik et givent antal timer foran fjernsynet. Men det er meget vigtigt at barnet ikke sidder med øjnene klistret til skærmen flere timer om dagen.

Gør det sjovt for barnet

Men der er jo ikke noget at sige til, at barnet ikke vil være aktivt, hvis det er ligesom en kedelig pligt. Derfor skal man som forældre finde på måder, der kan gøre det sjovt for barnet at få motion. Dette kan blandt andet gøres ved at købe sjovt legetøj som invitere til fysisk aktivitet.