Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selvom sommeren ikke helt er over os endnu, er det på høje tid at få styr på solbeskyttelsen til de mindste. Børns hud er nemlig meget sart og tager nemt skade af solen – og selvom vi voksne ikke altid husker at beskytte os, er det vigtigt, at børnene er godt dækket ind, når de tumler rundt udenfor. Spædbørn skal helst holdes helt indenfor, men lidt større børn kan sagtens være ude hele dagen – så længe I husker skygge, solhat og solcreme, som Kræftens Bekæmpelse anbefaler.

Men det er jo ikke sommer endnu?

Børn er endnu mere modtagelige for sol end voksne, og jo flere solskoldninger, man får som barn, jo større er ens risiko for at få kræft. UV-strålingen kan være stærk, selvom vejret er gråt og køligt, så det er ikke nok at smøre børnene ind i solcreme, når solen bager – begynd allerede nu her i april, hvor skolen kommer frem af og til. Skygge er dog altid det bedste værn mod solen, og børnene kan sagtens få opfyldt deres D-vitaminbehov, selvom de opholder sig i skyggen det meste af dagen – men husk altid at smøre dem godt ind.

Vælg den rigtige solcreme

Børns hud er meget sart over for parfume og skadelige stoffer, så det er vigtigt, at du vælger en solcreme uden unødvendig kemi. Derudover skal du være opmærksom på at vælge en høj nok faktor. Til voksne er en faktor 15 som regel nok i Danmark, fordi beskyttelsen kun øges meget lidt ved højere faktorer. Når det er børnene, der skal beskyttes, er det dog bedst at bruge en faktor 30 eller 50, som beskytter deres sarte hud ekstra godt. Husk også at købe en, der er vandfast, så den ikke går af, hvis børnene sveder eller hopper i badebassinet. Find for eksempel en velegnet solcreme til børn her.

4 gode råd:

  • Hold børnene i skyggen
  • Køb en solcreme med både UVA og UVB-beskyttelse
  • Køb ny solcreme hvert år, så den ikke bliver for gammel
  • Brug solcreme, selvom du ikke kan mærke solen