Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selvom de fleste børn i dag er omgivet af iPads, Playstation og smartphones, er der stadig analoge klassikere, som vil vække glæde hos de fleste børn. En af dem er en kridttavle, som børnene kan bruge til både kunstværker og noter. At tegne med kridt er en tidløs klassiker for børn, og de fleste er vilde med det. Især når man går i skole, er det stort at få lov til at tegne på en tavle ligesom læreren.

En kridttavle giver plads til kreativitet

Den helt store fordel ved en kridttavle er, at den giver barnet plads til at være kreativ. Det kan nogle gange være en mangelvare i vores moderne samfund, så her gør du dit barn en stor tjeneste. Det allerbedste er, hvis du køber kridt i flere farver, så barnet rigtig kan folde sig ud. Det gør legen med tavlen endnu sjovere, og fantasien kan få frit løb.

Tavlen er også ideel til at træne bogstaverne, hvis barnet er i gang med at lære at skrive. At lære gennem leg er meget effektivt, og får barnet lov til at øve sig på sine egne præmisser, er der meget større chance for succes. Til lidt større børn er tavlen perfekt til bogstavlege som hangman eller lignende, hvor en tavle er et essentielt redskab.

Lav en unik tavle selv

Hvis du vil gøre meget ud af tavlen, kan I lave jeres egen tavle selv. Med tavlelak fra farvehandleren kan I male enten en plade eller direkte på væggen. Det er ikke ret svært, og I kan helt selv bestemme form og størrelse på tavlen. I kan også supplere med magnetmaling, så tavlen bliver magnetisk.

Med en hjemmelavet tavle kan I også male blomster, mønstre og figurer direkte på tavlen, som giver et godt udgangspunkt for barnets egne kreationer. Du kan også få tavlelak i andre farver end sort, eller male med almindelig maling oven på tavlelakken. På den måde kan taven indgå som en helt usynlig del af indretningen, når man ikke tegner på den.