Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Rollen som forældre kan komme bag på mange, og hvis de ikke er klar kan det ende i psykiske belastninger. Derfor er det vigtigt at deprimerede forældre får støtte. Hvis et barn vokser op hos forældre der er deprimerede, kan det ende i psykiske lidelse hos barnet, og barnet vil tage skade. Samtidig er det meget hårdt for den berørte forældre, både med skyldfølelsen over at man ikke var klar, men også selve den psykiske belastning. Det bliver hårdt for hele familien, hvis en bliver ramt af psykiske belastninger i barnets unge år. Læs med her og find ud af hvad man gør, hvis man er så uheldig at familien bliver ramt af en psykisk belastning i forbindelse med forældre rollen.

Hvad sker der?

Forskere har fundet ud af at det går ud over barnet hvis en eller to af forældrene lider af depression mens barnet opdrages. Barnet tager skade senere i livet. Forskerne fandt ud af, at den ramte forældre ikke magter at være forældre for barnet, og det lyder måske hårdt. Men det er ikke fordi mor eller far ikke gider at være forældre, men mere fordi de ikke er psykisk overskud til at kunne klare opgaven som forældre, og derfor tager de afstand fra forældre rollen. Opdragelsen bliver for streng, fordi den syge forældre reagere stærkt på små ting.

Hvad gør man?

Det er vigtigt at den ramte forældre får en masse støtte, undersøgelsen viste at barnet ikke tog skade i de familier hvor den deprimerede forældre fik meget støtte, og barnet tog skade i de familier, hvor den berørte forældre ikke fik ret meget støtte.

Den deprimerede forældre magter ikke forældre rollen, de magter ikke at sætte grænser, og de magter ikke at rose barnet. De ender med ikke at knytte et særligt stærkt bånd til barnet. For at undgå dette er man nødt til at kontakte en psykolog.