Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Musik er et universelt sprog og ofte også en indgang til fællesskab og oplevelser på tværs af kulturer og overbevisninger. Musik har også en gavnlig virkning på børns udvikling og trivsel. Undersøgelser viser, at musik blandt andet øger børns hjernekapacitet, forbedrer evnen til at lære sprog og ikke mindst udvikler sociale kompetencer. Derfor kan det betale sig at gøre en indsats for at musik bliver en naturlig del af dit barns hverdag. Læs her hvordan du kan gøre det.

Syng for din baby

Allerede som få uger gamle reagerer børn kropsligt på musikalske fraser. De lærer hurtigt at genkende dem og svarer igen med bevægelser. Selvom de helt små ikke kan udtrykke sig verbalt, lader de sig stadig rive med af musikken, og derfor bør du synge for din baby.

Lyt til musik med dit barn

Ud over at synge for og med dit barn, kan du også inkorporere musik i hverdagen ved at lytte til det jævnligt. Sæt det på, når I laver mad eller kører bil, så det også bliver en vane for dit barn, at der er musik i løbet af dagen. Dette øger sandsynligheden for, at de også selv sætter musik på efterhånden som de bliver ældre og bruger mere tid for sig selv.

Lær dem at spille et instrument

Børn (og voksne) kan udtrykke nuancer af sig selv gennem musik – nuancer som måske ikke kan udtrykkes med ord. Derudover fostrer det kreativitet, når man spiller musik. Med andre ord er der flere gode grunde til at børn ikke kun lytter til musik men også selv spiller det. Lige nu er det enormt populært at spille på ukulele, og det skyldes blandt andet at det er et godt begynderinstrument. På ukulelen kan dit barn lære grundelementerne og kan senere opgradere til en guitar. Find udvalget af ukuleler her.