Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke nogen hemmelighed, grøntsager bestemt ikke er børnenes favorit del af dagens aftensmad, og som forældre må man ofte igennem en brav kamp bare for at få lidt grøntsager i de små. Men grøntsager er altså en vigtig kilde til vitaminer og mineraler, og de er især vigtige for børnene, da de vokser og udvikler sig i et hurtigt tempo. Hvis man absolut ikke kan få børnene til at spise deres sunde sager frivilligt, så kan man heldigvis nemt maskere dem som noget mere lækkert, man skal bare vise lidt mere kreativitet, når man laver mad.

Blend grøntsagerne i en sej smoothie

Smoothies har alle dage været interessante, de ser lækre ud, lyder sjovt og så bliver de selvfølgelig solgt på McDonalds. Disse ting er med til at få børnene til at elske smoothien, og selvom de mest populære smage tæller en masse frugt og bær, så kan grøntsager bestemt også bruges. Man kan eventuelt blande både frugt og grøntsager. Man skal nok bare undlade at fortælle børnene om grøntsagsindholdet. Køb din blender her.

De ligger ikke mærke til det grønne i lasagnen

Lasagne er hos mange en familiefavorit, og børnene har som regel ikke noget imod at spise den lækre blanding af kødsovs, bechamelsovs, ost og pastaplader. Men grøntsagerne ved siden af er imidlertid end anden historie. Men hvis børnene SKAL have deres grøntsager, så fungerer kødsovsen som en god trojansk hest. Man kan nemlig komme mange grøntsager som fx gulerødder, selleri, pastinak osv. i, uden at børnene tænker over det.

Vælg de interessante grøntsager  

Alle mennesker voksne som børn spiser med øjne, næse og mund, og for et barn tæller synssansen en hel del. Der er derfor større chance for, at barnet spiser grøntsagerne, hvis de ser sjove eller seje ud. Her kan der fx være tale om lilla gulerødder, blå ærter og stribede rødbeder.