Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle forældre ønsker at deres børn skal vokse op og have et højt og godt selvværd, men hvordan giver man børn et godt selvværd og er det overhovedet muligt at påvirke det? I denne artikel kigger vi nærmere på nogle ting du aktivt kan gøre for at højne barnets opfattelse af sig selv og dermed give det et bedre selvværd.

Sammenlign ikke med andre børn

Noget af det sidste du bør gøre er at sammenligne dit barn med andre børn. Er naboens søn eksempelvis rigtig god til fodbold, bør du ikke sammenligne og fortælle dit barn at han eller hun ikke er lige så god. Du bør på ingen måde sammenligne, men derimod fortælle dit barn at han er god til at øve sig og hele tiden bliver bedre. Hvis du fokusere mere på processen frem for resultatet så er det nemmere for dit barn at forstå og de vil hele tiden øve sig og blive bedre, da du har rost ham for processen, nemlig at han eller hun er god til at øve. Læs mere om børn og opdragelse på Stjernebarn.dk.

Se nederlag i øjnene

Vi lever i en verden hvor nederlag er en del af hverdagen, vi ser for mange forældre feje problemerne og nederlagene væk. Tag en snak om nederlagene her i livet, for de er en naturlig del af livet. Fortæl dit barn at det er naturligt men hvis man øver sig, så bliver man også bedre. Det kan virke som om det er hårdt for dine børn, men du gør dem en bjørnetjeneste ved at feje nederlagene væk, så snak om det og vær ikke bange for det. Når en dag barnet er voksen og klar til arbejdsmarkedet, vil du også have gjort dem en stor tjeneste ved at lære dem at nederlag er naturligt og man ikke kan vinde hver gang her i livet.

Vær interesseret i dit barn

En god forældre er en forældre som er oprigtigt interesseret i sit barn, hvis barnet har haft en opgave i skolen og klaret det godt, så kan du i stedet for bare at rose, spørge ind til hvordan han eller hun gjorde og hvordan de er blevet så gode til at løse opgaverne. På den måde bruger barnet selv sine egne ord og fortæller hvordan de er blevet bedre. Det styrker barnet selv at bruge sine egne ord og finde en konklusion på hvordan man bliver bedre til ting her i livet. Så jo flere spørgsmål du kan stille og jo mere interesseret du kan være i deres hverdag, jo bedre.