Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Et børneværelse skal være et rum, hvor dit barn kan udfolde sig, hygge sig, slappe af og være kreativ. Det skal være et åbent rum, hvor dit barn føler sig hjemme, og faktisk også et rum, som dit barn er stolt af at vise frem til venner og veninder. Dit barn vil glædeligt vise det frem og bruge mange timer med leg, hvis du blot sørger for, det er indrettet på den rette og på den mest smarte måde.

 

Lav et område til kreativ leg på værelset

Du kan med fordel vælge at lave et form for legehjørne på dit barns værelse. Med et sådant hjørne kan du nemlig undgå at der måske kommer rod i stuen, fordi dit barn vil foretrække og være vant til at lege i hjørnet på værelset. Der skal ikke så meget til for at lave et sådant hjørne. Start med at finde et fint tæppe, så dit barn ikke slider på sine knæ eller skal sidde på et koldt gulv, når der leges. Find et tæppe med et billede eller mønster på, der understøtter dit barns lege. Derefter kan du sørge for, der er en kiste eller en kommode med en masse skuffer eller lignende, så dit barn hurtigt og nemt kan smide legetøjet ned i og rydde op på den måde, så der ikke altid ligger og flyder legetøj overalt på værelset.

Spar gulvplads med en køjeseng

Det kan være en rigtig genial løsning at placere en køjeseng på børneværelet i stedet for en almindelig seng. Først og fremmest er en køjeseng sjov for dit barn. Du kan foreksempelt hænge noget flot omkring, så den nederste køje ligner et hus eller noget lignende og du kan også placere en rutsjebane fra den øverste køje og ned til jorden og på den måde skabe en lille legeplads på sengen, så det er lidt sjovere at gå i seng og stå op om morgenen. Nedenunder sengen kan du udnytte pladsen og fjerne køjen for i stedet at placere et eventuelt skrivebord her og nogle reoler og skabe eller andet til legetøj og tøj. Se flere fede køjesenge til børn på Sengezonen.dk.

Gå ikke på kompromis med det kreative legetøj

Der kan vidst ikke være nogen tvivl om, at børn aldrig kan få for meget legetøj, og du skal selvfølgelig ikke give dit barn alt, hvad der peges på, men du skal klart heller ikke gå ned på det. Du kan derimod vælge at styre, hvordan du gerne vil have, dit barn bruger hjernen, når der leges og hygges. Det er en god idé at købe noget legetøj, der kræver, at dit barn er kreativ og aktiv. Det kan fx være legetøj der får dit barn til at danse. Eventuelt et dansetæppe og mulighed for at høre musik på værelset. Samtidig kan det være bøger som kan læses i løbet af dagen eller måske malebøger. Alt sammen stimulerer hjernen og giver enten ro eller lægger op til fysisk aktivitet.