Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis familien allerede er blevet forøget, eller hvis I venter jer en lille guldklump og skal være forældre for første gang, er der nogle forholdsregler, I kan tage jer. Disse kan være særdeles anvendelige at overveje, hvis I vil sikre jer, at hjemmet er børnevenligt.

Drop de dyre møbler

Rådet lyder på, at I så vidt muligt skal undgå at investere i for dyre møbler med særligt design. Sandheden er, at når I først får børn, bliver det et helvede, hvis I skal rende rundt og være nervøse for, at de går i stykker eller bliver snavsede. Køb i stedet nogle møbler som kan tåle at blive brugt, så det ikke er jordens undergang, hvis der bliver spildt lidt mælk i sofaen. I kan altid udskifte møblerne med nogle finere modeller, når ungerne er blevet ældre.

Gem ledningerne væk

Hvis der er noget, der hverken er særlig kønt eller praktisk, er det løsthængende ledninger. Det er upraktisk, fordi man hurtigt kan komme til at falde over ledningerne, der ligger langs væggen. Særligt når I har børn, kan der opstå trælse situationer, hvor de sidder fast i ledningerne eller får viklet sig ind i dem, hvilket kan ende galt. Du kan nemt løse dette problem ved at opsætte fodlister, som skjuler ledningerne. Læse mere om det her.

Minimér skarpe kanter

Et andet tip for at gøre hjemmet mere børnevenligt består i at minimere de skarpe kanter, som ofte udgør en fare i forhold til at slå sig. Det er oftest mest problematisk hvad angår skuffer og borde, fordi højden på disse passer med den højde, børnenes hoveder har. Du minimerer nemt de skarpe kanter ved at købe nogle gummikanter, som blot sættes på. Du kan med fordel købe dem gennemsigtige, så det ikke er noget, der bliver lagt mærke til.