Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De lune sommeraftner, hvor børnene leger i haven eller bader i badebassinet, mens mor og far hygger på terrassen, dem kan vi vidst godt kigge langt efter i år. Den danske sommer viser sig nemlig fra sin værste side, og det betyder også, at familiens små unger må finde andre ting at give sig til. Så her er Alt til barnets bud på aktiviteter, som kan erstatte de solrige timer i haven.

Tegn regnen væk

At tegne er som sød musik for utålmodige børn, netop fordi børnene finder indre ro og kan få flere timer til at gå med de mange farver og de mange fortællinger, der ligger i deres fantastifulde tegninger. Nyere forskning viser faktisk at det at tegne frigiver hormoner til hjernen som bekæmper stress-hormoner, og det er virkelig en effektiv måde at få rolige børn på. Samtidig spreder hyggen sig, når de voksne deltager, fordi det åbner helt nye døre for de små. Er forældrenes talenter begrænsede, og har børnene svært ved at komme i gang, kan det være en god ide at printe en del skabeloner, som man kan farvelægge. Det er særlig godt til børn i alderen 3-6, og det kræver blot en god printer. Og så kommer det klassiske problem med printerpatroner. Du kan finde gode priser og rabatkuponer til Inkclub lige her. Så bliver det heller ikke et bekostelig affære.

Spil glæden frem

Brætspil er en fremragende måde at være sammen på som familie. Og intet er så hyggeligt som at spille Ludo eller Matador, mens regnen siler ned. Børns leg udvikles, når de lærer at overholde regler og spilleregler, og med spil som netop Ludo, skak og for de lidt større Matador, er der god og udviklende leg på menuen.

Ud i regnen og leg

Sidste råd herfra er måske ikke det, man som læser forventede, men man skal huske at se lyst på tingene. Og det er jo bare lidt regn. På med regntøjet og ud i regnen og leg. Man kunne jo bruge regnen til at bygge læ i form af huler, ligesom det er ideelt vejr at grave huller og fjerne ukrudt i. Hvis du gør havearbejdet til en leg med belønninger, kan det være, at dine børn også vil hjælpe, når først regnen er væk.