Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er en rigtig stor ting, når familien bliver udvidet med et lille nyt medlem. Når det skal fejres, kan det bl.a. gøres ved at holde en barnedåb. Ligesom med alle andre former for store fester, kræver en barnedåb en del planlægning, fordi der er nogle forskellige ting, der skal være styr på inden den store dag.

De praktiske detaljer

Før du kan begynde at planlægge selve festen, er der forskellige praktiske ting, der skal være på plads. Du er nødt til at kontakte kirken for at aftale en dato for dåben. Det er en god idé at gøre det i god tid, da du så har mere tid til at forberede dig. Desuden skal du have udvalgt nogle faddere til dit barn. Når det er på plads, kan du sende nogle invitationer ud med den eksakte dato og tid.

Planlægning af festen

Når du skal planlægge selve festen, skal du først og fremmest have valgt et sted, hvor festen skal finde sted. Det kan både være hjemme hos dig selv eller i en form for festlokale. Udover det skal du have arrangeret noget mad til dine gæster. Som regel foregår en barnedåb ved formiddagstid, så du ikke har meget tid til selv at stå med en hel masse. Hvis du gerne vil gøre det mere overskueligt for dig selv, vil du få mindre stress med catering. Hvis du får leveret maden ude fra, vil du have mere tid til at tænke på dit barn og dine gæster.

Oppyntning til den store dag

Noget af det hyggelige ved en barnedåb er, at der som regel er en rigtig sød oppyntning. Nogle vælger at pynte op i lyserød, når de fejrer en pige, og i blå når de fejrer en dreng. Men det vigtigste er egentlig bare, at du finder en sød oppyntning, som du synes passer lige ind til festen.