Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ofte først når man bliver ældre, at de fleste tænker over hvilken seng og hvilke madrasser man bør have. Men at have en madras der er behagelig og passer til ens soveposition er også vigtig, når man er barn. Lige netop hvorfor dét er vigtigt, vil du få svar på her.

Vælg en madras der passer til din soveposition

Selvom vi i løbet af natten ligger i mange forskellige positioner, har langt de fleste én position de foretrækker mere end andre. Det betyder, at du i løbet af natten ligger flere timer i samme position. En løsning til bedre nattesøvn er derfor at finde en madras, der passer til, hvordan du sover. Kroppens bedste position er at ligge på ryggen, da det er her kroppen slapper bedst af. Dog er det ikke altid den foretrukne soveposition. Ligger du fx meget på maven, vil en fast madras være at foretrække, da du ellers vil svaje for meget i ryggen. Ligger du derimod mere på siden, er det vigtigt, at din madras støtter på hoften og din skulder, da det er det din kropsvægt hviler på.

Afprøv senge og madrasser inden køb

Vi opholder os rigtig mange timer i sengen og derfor er det vigtigt, at du finder den rigtige seng og de optimale madrasser. For at gøre det må du test og prøve dig lidt frem. Derudover kan senge ofte være en dyr affære, og derfor vil det være en god idé at tage i en fysisk butik og afprøve nogle forskellige modeller inden du beslutter dig.

En anden vigtig ting er også at afprøve og teste hovedpuder. At din pude har den rigtige pasform, er nemlig en vigtig del af den gode nattesøvn. Pudens opgave er at støtte nakken og hovedet, så du ikke vågner op og har ondt eller er øm i nakke og ryg.