Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det vides ikke hvor mange børn, der har nedsat syn. I mange tilfælde bliver det nemlig først opdaget, når barnet kommer i skolealderen. Tidligere fik børn også først briller, når de nærmede sig skolealderen. Idag bliver er der dog også flere børn i børnehavealderen, der får briller. I nogle tilfælde er det tydeligt, at et barn har brug for briller, men det er langt fra altid tilfældet.

Børn kan nemlig ofte have meget svært ved at vide, at de har nedsat syn. De har ikke noget at sammenligne med, og hvis de altid har haft nedsat syn. De vil ganske enkelt tro, at det er sådan deres syn er. De vil derfor ganske enkelt ikke vide at de kunne se bedre, og vil derfor heller ikke selv give udtryk for deres nedsatte syn. Vi som voksne vil bemærke, hvis vores syn begynder at blive dårligere, men sådan er det altså ikke for børn. Du kan læse mere om briller til børn her.

Det er dig, der skal opdage det.

Det er altså ofte dig, som forældre, der skal opdage at dit barn har nedsat syn, da de vil svært ved selv at sætte ord på det. Dit barn får tjekket synet ved sundhedsplejersken, men dette sker først, når barnet starter i skole. De ting du skal holde øje med ved dit barn er eksempelvis om de skeler med øjnene, gnider sig meget i øjnene, kniber øjnene sammen for at se bedre, eller vil have en skærm eller bog meget tæt på ansigtet. Det kan også være, at det har svært ved at holde koncentrationen eller ofte får hovedpine. Det kan også være at dit barn blinker meget mere, end hvad der virker normalt.

Hvis du bemærker disse ting, eller nogle af dem, kan det være en god ide at komme til en optiker og få undersøgt synet. Der findes ikke præcise tal, men det menes at mellem 15 og 20% af alle børn har synsproblemer inden skolealderen. Jo før man sætter ind, jo bedre er det ofte.