Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle børn får tjekket synet ved den årlige børneundersøgelse hos lægen, men det er en god idé selv at være opmærksom på barnets syn. Du kan bedst fortælle lægen, hvordan barnets syn fungerer i dagligdagen. Læs med her og bliv klogere på dit barns syn og briller til børn.

Symptomer på nedsat syn hos barnet

Hvad er det så, du skal holde øje med hos dit barn? Når du kigger på symptomer, så hav altid barnets alder med i betragtning. De aldersopdelte symptomer kunne være:

Børnehavebarnet eller skolebarnet, der:

  • klager over hovedpine
  • jævnligt klager over hovedpine og har svært ved at koncentrere sig i længere tid
  • har svært ved at holde balancen, koordinere sine bevægelser elle gribe bolde
  • har læsevanskeligheder eller svært ved at se bogstaverne

Det lille barn, der:

  • skeler
  • kniber øjnene sammen eller gnider dem ofte
  • holder hovedet på skrå, eller drejer hovedet for at se på en bestemt genstand

Børnebriller er mere og mere almindelige

Børn med briller er ikke længere et særsyn. Det skyldes både, at forældre er mere opmærksomme på behov for briller, samt livsstilsændringer i forhold til brug af skærme og tablets. Det er vigtigt, at børn får briller, hvis det kniber med synet. Børnebriller fremmer indlæring og trivsel, og der findes rigtig mange flotte stel til de små poder. Du kan bestille en tid ved optikeren til en synsprøve til dit barn. Optikeren vil kunne guide jer som forældre og teste barnets syn, også selvom det ikke har et sprog endnu. Børn under 10 år skal dog forbi en øjenlæge eller egen læge, før I kan bestille børnebriller.

Få tryghed ved den lokale optiker

Hvis du vil være i trygge hænder, så kontakt din lokale Optik Team. Her kommer I til at tale med den samme optiker hver gang, hvilket øger trygheden for barnet. Tryghed er vigtigt for at gøre brugen af briller til en positiv oplevelse. Barnets syn udvikler sig frem til 12-15 års alderen, så der kan også senere end i førskolealderen melde sig et behov for børnebriller.